top of page

 

 


 

Voetreflex:
Wist je dat bij Voetreflexologie Het hele menselijk lichaam (organen, beenderen en weefsels) weerspiegeld worden op reflex punten op de voet. Deze reflex punten worden tijdens de behandeling door het geven van een impuls gestimuleerd. Dat bevorderd de ontspanning van het hele organisme en het zelf genezend vermogen van de mens.
 
Ingegroeide Nagels:
Ingroeiende teen nagels is een pijnlijke aandoening die vaak aan de grote teennagel ontsaan. Het beste wat je kunt doen is zo snel mogelijk naar een pedicure om het te laten verhelpen. Het goed knippen van uw teen nagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en niet rond. Zeker ook niet te kort, de nagel moet net iets langer zijn dan de punt van uw teen. De hoeken mag je zo nodig een klein beetje afronden met een vijl. Risico factoren voor het ontstaan van ingroeiende teen nagels zijn:
Druk door slecht passende schoenen, het verkeerd en/of te kort knippen van de nagels. 
Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.
Het wassen van voeten:
Was je voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water, want hoe vreemd dat ook mag klinken, het kan een droge huid tot gevolgen hebben. Droog je voeten na het wassen dan ook goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek niet meteen je sokken aan, maar geef je voeten de kans om te drogen.

Eelt:
Eelt is een natuurlijke beschermlaag die voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt. Door wrijving en/of druk kan echter een teveel aan eelt ontstaan. Het is verstandig het overmatige eelt te verwijderen om eelt randen en kloven te voorkomen. Wanneer je eelt randen aan de hiel hebt, komt dit meestal door het lopen op te kleine schoenen, met een open hiel. Hierdoor 'hangt'de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Het meest komt dit in de zomer voor, wanneer er op slippers wordt gelopen. De "aanwas" van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eelt rand, maar bij behandeling blijkt het vaak slechts een dunnen eeltlaag te zijn. Voorkom na een behandeling dat deze eelt rand terugkomt door het dragen van goede schoenen en gebruik van een vochtinbrengende crème.


Kloven:
Er zijn 2 soorten kloven. De natte kloven tussen of onder de tenen, ontstaan door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Ook kan een schimmelinfectie hieraan ten grondslag liggen, welke behandeld zal moeten worden met door een arts voorgeschreven medicatie. Houd de huid omgeving zo droog mogelijk door na het wassen vooral ook tussen de tenen goed af te drogen.
De droge kloven komen meestal in de eelt randen aan de hiel voor. Vaak door een verminderde talg afscheiding en een beperkte transpiratie vorming. De elasticiteit van de huid neemt af en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening. Laat kloven dan ook direct behandelen.

Likdoorns:
Likdoorns (eksterogen) ontstaan als eelt naar binnen groeit. Dit kan heel pijnlijk zijn en aanvoelen als een spelt. Likdoorns kunnen o.a. ontstaan door het dragen van te kleine en of knellende schoenen. Er zijn verschillende likdoorns die zowel op de voet als onder de voet en op de tenen kunnen voorkomen. In alle gevallen kan de pedicure u helpen door de likdoorns vakkundig te verwijderen. Je kunt terugkomst van de likdoorn vertragen van een speciaal daarvoor bestemde crème.
Hotstone masage:
Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.
Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.
De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.
Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.
Ik masseer niet met de hotstones als je:
  • griep/koorts hebt
  • ziekten hebt waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
  • (besmettelijke) huidziekten
  • een ernstige vormen van vaatziekten hebt
  • trombose hebt
  • kanker hebt
  • antidepressivum gebruikt
  • antibioticakuur gebruikt
  • ontstekingsremmers gebruikt
  • medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker) gebruikt
  • open wonden hebt
  • zwanger bent
  • ontstekingen en infecties hebt
  • diabetes hebt
  • reuma hebt
  • brandwonden of zonnebrand hebt
  • spataderen hebt
  • Ik geef geen hotstone massage als er een te warme buitentemperatuur is (hittegolf)

 

Weetjes

orange-184838_1280.jpg
bottom of page